På Stadsmissionen

Vänterapi
Den kanske viktigaste kvalitén i vårt arbete är att vi alltid är beredda på att erbjuda enskilda samtal när någon ber om det. Är det kris ska det alltid finnas någon som kan lyssna utan att man beställt tid dagar i förväg.

Praktiskt stöd
Vi följer ofta våra besökare till möten med olika myndigheter. Hos oss kan man också får gratis eller för en billig penning både kläder, möbler och husgeråd. Vi hjälper också till och formulerar skrivelser när någon är osäker på hur man t.ex. ska skriva en begäran eller ett överklagande.

Snickeri
Fyra dagar i veckan är vårt snickeri öppet. Där kan besökare göra enklare snickerier till sig själv. I övrigt görs allt från skärbrädor till utemöbler och man kan också få möbler renoverade.

Second Hand
I Sävenäs driver vi en härlig Second Handbutik där du kan göra en massa fynd, eller själv lämna in saker till försäljning.

Välgörande kylskåp
Syftet med våra sex kylskåp är att människor kan handla lite extra och dela med sig till människor som inte alltid har råd att köpa mat. Det kan vara människor med missbruksproblem, invandrare och EU-migranter.

Musikcafé
I vår Second Hand i Sävenäs har vi musikcaféer varje onsdag kl 19.00. Det är en mångårig tradition som Brukskyrkan, Frälsningsarmen, EFS-föreningen och S:t Örjans församling tar hand om. Second Hand affären är alltid kvällsöppen till 19.00 på onsdagkvällarna.

Hockey- och teaterbesök
AIK-hockey och Västerbottensteatern ger oss regelbundet biljetter både till hockeymatcher och teaterföreställningar.


Vi behöver din hjälp

Att bli volontär
Vi behöver volontärer i vårt cafe på lördagar. Vi behöver också taxivärdar vinterhalvåret för att ordna taxikön på torget på fredagar mellan 23.00 och ca 03.00, något som ger en bra inkomst till Stadsmissionen.

Ge en gåva
Vi behöver gåvor från privatpersoner och företag för att kunna hjälpa andra människor. Vill du ge bort en annorlunda födelsedagspresent kan du ge bort ett gåvokort och samtidigt se till att någon annan får en bättre vardag.

Våra gåvor hittar du här

Vill du veta mer om vad vi på Stadsmissionen gör, kontakta oss:

info@skellefteastadsmission.se