Julen börjar närma sig. Många butiker har redan börjat bulla upp med pynt och dekorationer som vi i god tid ska handla. Skellefteå Stadsmission är såklart medveten om att vårt firande av julen närmar sig.

Här kommer viktig information om vårt fina julfirande.

Vi kommer att ha julbord på fredag den 22/12 och därefter fira julafton på söndag den 24/12. Julbord och julafton blir separerat liksom förra året. Men förmodligen blir det lite julmat över som då kan ätas på julafton förutom julgröten.

1. Volontärer

Till dessa tillfällen behövs det då volontärer som vill hjälpa till med allt som hör till, kökssysslor, servering, städning, julklkappsutdelning och en hel del annat. Vi har plats både på fredagen och på söndagen för insatser men även innan dessa dagar med julklappsstök, dukning och annat.

Är man intresserad att hjälpa till kan man redan nu planera in det. Uppgifter om anmälan till detta kommer senare.

Vi kommer också att ha en eller flera volontärsträffar när tiden närmar sig där vi bestämmer och spikar de olika uppgifterna. Alla ska vara trygga i det som skall göras och få en egen plats i volontärsgänget.

2. Julklappar

Vi kommer INTE att ha någon julklappsinsamling denna jul. Vi har nu under flera jular haft sådant extraarbete med att sortera ut begagnat från nytt som kommit in och det har gått åt mycket energi och tid till detta. Det har kommit in så stora mängder gammalt, slitet, trasigt och nött som vi har varit tvungna att sortera bort. Detta trots att vi vädjat om endast nya klappar, något som inte har hörsammats.

Vi vill emellertid inte att våra besökare skall bli utan klappar, så vi kommer att ha en insamling av pengagåvor istället, där man kan skänka en slant till en julklapp där VI köper in dessa. Mer information om vår gåvoinsamling kommer senare.

Julfirandet är ett av våra årliga stora och uppskattade projekt, och vi hoppas såklart att vi får ihop lika duktiga och engagerade volontärer som tidigare år. Likväl som att generositeten bland Skellefteås invånare håller i sig så att vi får in nog mycket medel för att kunna ge en fin klapp till alla våra besökare!

Publicerat i oktober 2023

Här kan du läsa om vår julinsamling