Öppen gemenskap byter namn

Öppen gemenskap i Umeå, som bildades i början av 1970-talet, har bytt namn till Umeå Stadsmission.
Verksamheten, som går ut på att stödja och hjälpa människor som lever i någon form av utsatthet, blev en del av den rikstäckande föreningen Sveriges Stadsmissioner i våras.
Namnbytet innebär bland annat att verksamheten får tillgång till den bank av kunskap och kompetens som finns inom riksföreningen samt en del ekonomiskt stöd.
– Nu behöver vi kliva fram och ta mer ansvar och vara mer stöd. Vår ambition är att vara kraftfullare och viktigare, säger direktorn Katarina Markström till Folkbladet.

Beroendet och förståndet

Leif Johansson, f d tungt kriminell och missbrukare, har gått den långa vägen till ett nytt liv och arbetar nu själv med behandlingsfrågor inom missbruk och beroende.
Han delar med sig av sina erfarenheter och lärdomar under en föreläsning på temat Beroendet och förståndet onsdag den 2 oktober klockan 12.00 på Skellefteå Stadsmission i Sankt Olovsgården.

Samtalsgrupp för anhöriga

Skellefteå Stadsmission inbjuder i höst till en samtalsgrupp för anhöriga till personer med missbruk och/eller psykisk ohälsa.
Tanken är att gruppen, eller grupperna om vi blir många, träffas en gång i veckan.
– Vi lyfter fram frågor kring medberoende/skuld och skam samt de förväntningar som möter dig som anhörig, säger Katarina Larsson på Skellefteå Stadsmission.
Träffarna sker som studiecirklar i Bildas regi.
Studieledarna har genomgått kursmaterialet ”Leva – inte bara överleva”. Ledarna har även egna erfarenheter av att stå vid sidan av personer med missbruk och psykisk ohälsa.
– Vårt mål med stödgruppen är att avlasta och minska stress för anhöriga, att i öppna samtal dela med oss av våra erfarenheter, lära av varandra och stärka vårt välbefinnande, säger Katarina Larsson.

För frågor och intresseanmälan. Ring 0910-20 00 98!

TV-inslag om hemlöshet

SVT Västerbotten har tagit upp den växande hemlösheten i Skellefteå med ett inslag från Stadsmission. Besökare och personal intervjuas.
Se inslaget här!

Information inför sommaren

Fr o m 1/7 har vi sommaröppet på Skellefteå Stadsmission. Det innebär att vi har öppet mellan kl 08.00-12.00.
Vi har ingen lunch under dagen utan det serveras förstärkt fika under öppettiderna.
När det gäller aktiviteter kommer vi att satsa en del på utflykter och lite uteliv. Vi kommer också att försöka oss på att åka på ett miniläger med övernattning.
Vi hänvisar till vår Facebooksida (Skellefteå Stadsmission) för närmare information om vad vi hittar på under veckan!
Väl mött i värmen!

Magnus vickar i Byske-Fällfors

Magnus Hammega är tjänstledig på halvtid från sin tjänst som föreståndare på Skellefteå stadsmission i sommar.
Han ska nämligen vicka som präst på halvtid i Byske-Fällfors församling till och med sista augusti.